LOTTA ALHONNORO


Tervetuloa Vaasaan puoluevaltuuskunta!

Toivotin Vihreiden puoluevaltuuskunnan tervetulleeksi energiseen Vaasaan 3.12.2016.

 

 

Rakkaat vihreät,

 

Tervetuloa Pohjanmaalle, tervetuloa Vaasaan!

Suomen energiapääkaupunkiin ja pohjoismaiden suurimpaan energiakeskittymään.

Täällä on yli 140 energia-alan johtavaa yritystä ja 30% koko Suomen energiateknologiaviennistä tehdään täältä. Vaasan tavoite on olla hiilineutraali kaupunki 2035!

Mikä olisikaan parempi paikka käsitellä Vihreiden energiavisiota!

Sunnuntaina te pääsette vierailemaan Vaasa EnergyLabissa ja Vaasa Energy Business Innovation Centterissä. Se on hyvä esimerkki Vaasan energiaosaamisesta ja siitä mihin Vaasan voima ja menestys perustuu: yhteistyöhön. Näissä uusissa tutkimustiloissa tekevät yhteistyötä, Vaasan yliopisto, paikalliset yritykset ja Vaasan kaupunki.

Yhdessä syntyy enemmän!

Yhteistyö on kantava voima myös Vihreissä. Se on ollut hienoa seurata miten kovasti meidän joukoissa ympäri Suomen tehdään töitä oikeudenmukaisemman, kestävämmän ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan eteen. Sen eteen, että meidän jokaisen arki olisi parempaa.

Me halutaan täällä Vaasassa kantaa oma kortemme kekoon.

Viime eduskuntavaaleissa Vihreät kasvatti kannatustaan eniten juuri Vaasassa. Nyt kunnallisvaaleissa me aiomme jälleen näyttää.

Meillä on nyt kolme valtuutettua, kuntavaaleissa me tavoittelemme viittä vihreää valtuutettua.

Jatketaan yhdessä töitä meidän unelmien eteen!

Ja vielä ennen kuin toivotan teille loistavaa viikonloppua haluan nostaa esiin vielä yhden asian. Tai 12plus1 asiaa. Pohjanmaa tarvitsee laajan päivystyksen sairaalan. Se on tärkeä meidän alueen elinvoimalle, mutta myös sille ruotsinkieliselle mummolle, joka joutuu yllättäen päivystykseen. Potilaan ja lääkärin pitää voida ymmärtää toisiaan. Tämä ei ole kielikysymys, tämä on yhdenvertaisuus kysymys.

Mä toivon, että me saadan teidän jokaisen tuki tässä asiassa.

Loistavaa kokousviikonloppua!

 

Kiitos.

 

Jaa