LOTTA ALHONNORO


Olen ekonomi ja hävikkitutkija Vaasan yliopistosta. Minua on aina ohjannut halu pohtia, miten voisimme tehdä asiat yhdessä vielä paremmin. Vaasa on menestyvä energiaklusteri, mutta minusta Vaasassa on osaamista maailman energiapääkaupungiksi ja kestävien ratkaisuiden edelläkävijäksi.

Koulutus on minulle sydämen asia, ja sen puolesta teen töitä myös Tieteentekijöiden liiton varapuheenjohtajana.

Minulle on tärkeää tehdä vastuullista politiikkaa: välittävää, inhimillistä ja kestävää.

Ekonomina osaan suunnitella asiakaslähtöisiä palveluita ja luodaan hyvinvointia kuntalasille, mutta toisaalta myös yrittämisen talouden perustana. Tutkijana minulla on kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja ratkaista monialaisia kysymyksiä.

 

Koulutus kaiken perusta

Laadukas varhaiskasvatus ja opetus ovat yksi kunnan keskeisimmistä palveluista: niillä rakennetaan hyvinvointia ja tasa-arvoa ja luodaan lapsille hyvä tulevaisuus.

Lupaan tehdä kaikkeni laadukkaan opetuksen eteen. Sitä annetaan terveissä ja turvallisen matkan päässä olevissa lähikouluissa. Lupaan taistella riittävistä resursseista kunnan budjetissa ja puuttua huonoon sisäilmaan välittömästi.

Korkeakouluilla on valtava merkitys myös alueen yrityksille ja osaamiselle, ja haluan olla edistämässä yhteistyötä tämän osalta.

 

Energisempi Vaasa!

Haluan olla rakentamassa Vaasasta maailman energiapääkaupunkia ja kestävien ratkaisuiden mallikaupunkia. Minusta päätöksenteossa tarvitaan rohkeutta ja kykyä katsoa tulevaisuuteen.

Energisempi Vaasa on kaupunki, jonka energiaosaaminen ja innovaatiot näkyvät kaupunkikuvassa, ja kaupunki, jonka suunnittelun lähtökohtina ovat kestävät tavat liikkua ja asua. Haluan tiivistää kaupungin, yritysten ja korkeakoulujen yhteistyötä ja edistää uusien energiaratkaisuiden testaamista ja käyttöönottoa kaupungissa.

Kaupungin päätöksentekoa tulisi aina arvioida ilmastovaikutusten ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Haluan Vaasan, jossa yritykset, korkeakoulut ja kaupunki tekee yhteistyötä koko maailmaa liikuttavien ratkaisuiden aikaansaamiseksi.

 

Vastuullista politiikkaa

Haluan tehdä vastuullista politiikkaa, joka perustuu tutkittuun tietoon. Ihmiset ja ympäristö on asetettava samalle viivalle talouden kanssa.

Leikkaamisen ja pikasäästöjen sijaan Vaasan pitää panostaa ennaltaehkäisyyn joka luo kestävää hyvinvointia ja tulee pitkällä tähtäimellä myös halvemmaksi.

Jaa