Haluan kansanedustajaksi ratkaisemaan ilmastonmuutosta ja edistämään koulutusta, tiedettä ja tutkimusta – nämä ovat lastemme tulevaisuuden, Suomen menestyksen ja työllisyyden kulmakivet.

Kansanedustajan työhön vaaditaan verkostoja, näkemystä ja osaamista joita minulle on vuosien ajalta useista eri luottamustoimista eri järjestöissä ja politiikasta niin paikalliselta kuin valtakunnalliseltakin tasolta, mm. Tieteentekijöiden liiton varapuheenjohtajana 2017-18 ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtajana.

Ratkaistaan ilmastonmuutos!

Ilmastonmuutos on ratkaistavissa, mutta se vaatii ihmisiä, joilla on osaamista ja tahtoa muuttaa nykyistä linjaa. Ilmastopolitiikan kunnianhimoa ja vaikuttavuutta on nostettava moninkertaiseksi niin Suomessa kuin EU:ssakin.

Tulevalla vaalikaudella on erinomaiset mahdollisuudet molempiin, Suomen toimiessa EU:n puheenjohtajamaana syksyllä 2019. Ilmastonmuutoksen ratkaiseminen, kuten puhtaat energiaratkaisut, luovat työtä ja vientiä. Edelläkävijäyritykset ovat tähän jo tarttuneet.

Koulutus ja tiede

Koulutus, tiede ja tutkimus ovat avain aikamme polttavien kysymysten kuten ilmastonmuutoksen ratkaisuun.

Tämän ja edellisten hallituskausien aikana tehdyt koulutus- ja tutkimusleikkaukset on korjattava.

Osaamiseen on panostettava ja alueellisten korkeakoulujen merkitys Suomen kannalta tunnustettava.

Lasten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden kannalta on välttämätöntä panostaa varhaiskasvatuksen laatuun ja palauttaa subjektiivinen päivähoito-oikeus.

Suomi on ollut koulutuksen ykkösmaa, ja minusta se paikka on lunastettava takaisin.

Tasa-arvo

Olen vankkumaton tasa-arvon puolustaja. Yhteiskunnassa kaikilla on hyvä olla, kun ihmisillä on taustastaan riippumatta mahdollisuus toteuttaa itseään.

Kuluvalla vaalikaudella tasa-arvo on ottanut takapakkia ja monet pitkään odotetut ja tarpeelliset uudistukset kuten perhevapaauudistus ja translaki ovat jääneet toteuttamatta.

Lasten ja perheiden kannalta on välttämätöntä helpottaa työn ja perheen yhteensovittamista.