LOTTA ALHONNORO

Olen 34-vuotias tutkija, ekonomi, vihreä kaupunginvaltuutettu ja Vaasan vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä pienen lapsen äiti.

KOULUTUS

Suomen paikka on koulutuksen ykkösmaana. Panostetaan koulutuksen laatuun ja korjataan rahoitus kestävälle tasolle.

null

#Roosanauha, tuki suomalaiselle syöpätutkimukselle ja -neuvonnalle. Ja kaikille naisille!

#yhdessä #meissäonvoimaa #roosanauha2018 #tutkimus #syöpätutkimus

PUHDAS ENERGIA

Pohjalaismaakunnilla on osaamista olla ilmastonmuutoksen ratkaisemisen etujoukoissa. Puhtaan teknologian ratkaisut ovat valtava mahdollisuus alueen elinkeinoelämälle, maaseudulle ja koulutukselle.

null

Tein reilu vuosi sitten valtuustoaloitteen kaupunkipyöristä, nyt meillä @rekolaeu hoitaa asiaa markkinaehtoisesti. Aloitteeni ydin oli kuitenkin sähköpyörät, jotka sopisivat loistavasti myös Vaasan energiseen imagoon.

Toivottavasti myös yhteiskäyttöautoja tarjoavat palvelut saadaan pian Vaasaan. Kun sähköauton saa napattua käyttöön tarvitessa, omat autot rupeavat käymään kalliiksi turhakkeiksi ja päästöt vähenevät.

TASA-ARVO

Yksi syy sille, että kiinnostuin yläkoulussa politiikasta. Jo tuolloin puhuttiin vanhemmuuden kustannusten jakamisesta työnantajien kesken, nyt asia on saatava maaliin. Lisäksi on toteutettava perhevapaauudistus. Nyt tarvitaan toimia poikien tilanteen parantamiseksi.

KÖYHYYS

Valtaosalla menee hyvin, mutta samaan aikaan huono-osaisuus kasautuu. Syrjäyttävät rakenteet on purettava ja kaikki pidettävä mukana.

PERUSTULO

Tekee työn vastaanottamisesta - myös pätkätöiden ja osa-aikaisten töiden – aina kannattavaa. Perustulo päivittää sosiaaliturvan vastaamaan ihmisten tarpeisiin.

null

Kohti valoa, lupaus kesästä. Onpa ollut ihana loma, mainiota seuraa, suklaata, kävelylenkkejä ja joutenoloa.

#joululoma #rakkaat #perhe

null

Vaasan puistikot ovat ihana ja tärkeä osa kaupunkia, mutta kulkemista puistikoiden välillä pitäisi mielestäni helpottaa. Nyt risteyksissä on kierrettävä kadun kautta. Keskustan pyörätieverkossa on pahoja aukkoja, mutta puistikot voivat auttaa asiaa: ne mahdollistavat monenlaisen suunnittelun.

#kävelyllä #syksy #syksynvärit #puistikko #luontolähellä #Vaasa #Vasa #kävelytie #pyörätie #kaupunkisuunnittelu #sunjamunvaasa #yhteinenVaasa

SISÄILMA

Olen valtuustossa pitänyt sisäilma-asioita aktiivisesti esillä. Itsekin sisäilmaoireilusta kärsineenä pidän välttämättömänä että sisäilmaongelmiin puututaan, oireilevat saavat apua ja rakentaminen on tervettä.

null

Kai se on #syksy, kun villapaita ei riitä ja torilla #syysmarkkinat @tuulakatariina #sataaropisee #Vaasa #Vasa #Vihreät #degröna #VihreäPohjanmaa

METSÄ

Olen jättänyt valtuustoaloitteen avohakkuista luopumiseksi Vaasan kaupungin omistamissa metsissä. #Avohakkuuthistoriaan

MAASEUTU

Lapsena halusin mäkihyppääjäksi, mutta myös maatalon emännäksi! Haaveilen edelleen maatilasta, ja olen ollut kuukauden hommissa vuohitilalla Kurikassa.

null

Kohta marssitaan! Paikalla meidän mainiot @mariaohisalo ja @villeniinisto, ja onpa kuulkaa muutama muukin! Koska #nytonpakko toimia!

#ilmastomarssi #ilmasto #ilmastonmuutos #rakkaudestaluontoon #vihreät #yhdessä

HÄVIKKIRUOKA

Tutkin Vaasan yliopistolla ruokahävikkiä. Jopa 50% ruoasta päätyy suun sijaan roskiin. Mitä tapahtuisikaan, jos saisimme hävikin määrän edes puolitettua.

REILUKAUPPA

Olin Reilu kauppa ry:n hallituksessa 2015-2016. Nyt tarvitsemme yritysvastuulain, jolla varmistetaan ihmisoikeuksien toteutuminen ja ympäristön kestävä käyttö.

LAPSET

Lasten edun pitää olla päätöksenteon keskiössä. Rakennetaan lapsillemme hyvä tulevaisuus.

null

Ei mikä tahansa kansikuvatyttö 😆
Tieteentekijöiden liitto #50andfabulous!
#nytjuhlitaan #tieteentekijät #tieteentekijät50v #Acatiimi #tiedonpuolesta

YHDESSÄ

Parhaat saavutukset tehdään yhdessä.

FEMINISMI

Feministinä uskon, että tasa-arvoinen ja yhdenvertainen yhteiskunta on meille kaikille paras mahdollinen.

null

Ensimmäinen kirjaan kirjoittamani luku, yhdessä huiman @norreanu kanssa. Kakkua oli saatava, kun kirja on kuolemansynneistä ja meidän luku mässäilystä 😆😉 #voitonjuhla #gluttony #sevendeadlysins #published #academiclife

YRITTÄJÄT

Kunnioitan valtavasti. Yrittämistä on tuettava ja sosiaaliturvan pitää kantaa.

null

Oli pakko päästä kuvaan upean Maryan Abdulkarimin kanssa ❤

#feministit #VaasaMitäKuuluu #Vaasa #Vasa

SKEITTAUS

Aika ottaa haltuun! Uusin lajikokeiluni.